top of page
Botany
Illustrated Mint

RELAKSACIJA SMIJEHOM

"As soap is to the body, so laughter is to the soul."

Flower Arrangement 6
logo_multisport_plavi_RGB.png

Joga smijeha, poznata još i pod nazivima „Relaksacija smijehom“i „Terapija smijehom“, je tehnika koja nas kombinacijom dubokog disanja, istezanja i vježbi smijeha koje u nama njeguju razigranost kao kod djeteta, dovodi u stanje duboke opuštenosti djelujući na naš um i tijelo.

Ovu jedinstvenu, jednostavnu a ipak silno učinkovitu tehniku osmislio je 1995.god. dr. Madan Kataria nakon detaljnog proučavanja niza znanstvenih spoznaja o djelovanju i dobrobiti smijeha na ljudsko zdravlje, te uočavajući i znanstveno potvrđujući kako  naše tijelo ne zna razlikovati odglumljeni smijeh od iskrenog. Obje vrste stvaraju istu „sretnu kemiju“.

Smijeh ima antistresno djelovanje tako što reducira nivo hormona i peptida koji uzrokuju stres, istovremeno potičući lučenje hormona endorfina zaslužnih za pozitivno stanje uma, optimizam, samopoštovanje. Smijeh može modificirati aktivnost „prirodnih ubojica stanica“ koje nas štite od karcinoma, što onda dovodi do imunomodulacije. Uz to, smijeh jača imunosni sustav tako što podiže i razinu imunoglobulina A (IgA) koji je prva linija obrane od virusnih infekcija.

Smijeh je kombinacija dubokog udaha i punog izdaha. Sve funkcije tijela vezane su za disanje. Pravilno unošenje kisika u sve dijelove tijela ključno je za zdravlje i dobrobit čovjeka. Duboko disanje iz dijafragme stimulira čišćenje limfnog sustava putem efekta vakuma koji vuče limfu kroz krvotok. Ovo podiže nivo eliminacije toksina 15 puta brže nego kod uobičajenog disanja.  Dr. Fry tvrdi kako 1 min zdravog smijeha ima isti efekt kao 10 min veslanja ili trčanja.

Pozivamo vas da to i sami osjetite na našim radionicama Yoge smijeha u Centru „Tara“.

Radujem se i smiješim vašem dolasku!

HA HA HA

Korisnici Multisport kartice: Terapija smijehom

Certificirana voditeljica Yoge smijeha

 

Deniza Marasović

CIJENA: 7 eura za članove Tare, 10 eura za ostale

Voditeljica: Deniza Marasović

Prijave i info: 098 649 957

bottom of page